pühapäev, 23. mai 2021

Spordipäev!

 

Esmaspäeval, 17.mail said Laanelinnu maja lapsed osa toredast spordipäevast. Arvestades hetkel vabariigis kehtivaid reegleid, toimusid jõukatsumised kahe rühma kaupa. Alustati loomulikult soojendusvõimlemisega, just nagu päris tõelised sportlased.

Esimese võistlusalana oli kavas kilbijooks. Kilbijooksu idee oleme laenanud vanadelt Kreeklastelt ning. Lastele pakub isetehtud kilbiga jooksmine palju lusti ja lõbu.

Teisegi võistlusala olime vana Kreeka vaimus valinud. Selleks oli hoota kaugushüpe käsikutega, ehk hantlitega. Rasked hantlid just nagu tõmbavad last kaugemale hüppama. Lapsi kõrvalt jälgides tekkis tunne, et lapsed just nagu lendaksid õhku nende käsikute abil.

 

Rahulikule kaugushüppele järgnes taas jooks. Sel korral oli vaja jooksuratast ees lükates joosta mäekünkast üles ja alla. Väiksemate laste jaoks oli see paras väljakutse, suurematel läks hoog nii suureks, nagu oleks rattal ka mootor küljes. 


Järgnev ala oli taas rahulikum. Kavas oli raskuspalli vise, kus lapsed üllatavat tugevust ning osavust üles näitasid.



 Eelviimaseks alaks oli kaarikusõit, taas kord vana Kreeka sugemetega ala, kus üks laps istus kaarikus ja teine teda hobuse kombel vedas.

Lõpuks, just nagu kirss tordi peal - köievedu. Lastele on köievedu alati meeldinud, ning ikka ja jälle tahetakse erinevate vastastega jõudu proovida.


Kõik lapsed osutusid kiireteks, tugevateks, osavateks ja julgeteks ning said selle eest diplomiga autasustatud!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar