kolmapäev, 19. mai 2021

Lähme metsa!


10. ja 12. mail toimus lasteaia lähedal metsas igakevadine ellujäämiskoolitus „Otsi Otti!“ Koolituse käigus õppisid lapsed selgeks kolm põhireeglit, mida ära eksimise korral teadma peab. Esimese asjana uuriti läbi liikumisõpetaja Reeda matkakott. Lastel oli põnev teada saada, mida kõike ühel päevasel matkal vaja võib minna.


Kõige olulisemateks asjadeks matkal osutusid vesi, kommid ja vile. Kui koti sisu üle oli vaadatud, asuti tähtsaid reegleid omandama.

REEGEL 1 – kallista puud!



 

Lapsed said teada, et eksimise korral on vaja rahuneda ja paigal püsida. Puu käest saab laps energiat ja tuge just nagu hea sõbra käest!

REEGEL 2 – ole kuuldav ja nähtav!


 

Lapsed said selgeks hädaabikutsungi – 3 pikka vilet, ning kordasid üle Päästeameti telefoninumbri 112.

Selleks, et number hästi meelde jääks, osutasime järjest suule, ninale ja silmadele, mida on just parasjagu 1, 1 ja 2.

Tubli tükk aega kulus okstest ja käbidest õigete ohumärkide kokku seadmisele. Lapsed õppisid selgeks ka rahvusvahelise kutsungi, mille abil õhust abi kutsuda, kui näevad taevas helikopterit.

 

"Kolme märk"

Märgid helikopterile

 

REEGEL 3 – hoia ennast soojas!

Lapsed õppisid, kuidas ennast matkale asutades targalt riidesse panna ning harjutasid kuuseokstest onni ehitamist. Onni põhi kaeti pehme samblaga, et oleks soe ning mugav päästjaid oodata.



 Mida teha aga siis, kui kõik ettevalmistused tehtud - märgid meisterdatud, onn vee ja tuulekindlaks sätitud, aga ootamisaeg tundub ikka pikk ja kõht kipub näljast nurru lööma? Lapsed said teada, et metsas on nii mõndagi, mida nälja kustutamiseks suhu võib pista - jänesekapsad, mustika õied, kuuse võrsed, nurmenukud, võililled... mets on külluse varaait 😊
 
 
Ja peamine, mida tuleb meeles pidada ⇉
Kui säilitad rahu ja järgid kõiki reegleid, LEIAVAD PÄÄSTJAD SU KINDLASTI ÜLES!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar