esmaspäev, 20. aprill 2020

Kanad kolisid lasteaeda

Jah, just täpselt sedaviisi läkski - sügisel, 2019. aastal, kolisid kanad Laanelinnu lasteaeda! 

Möödunud suvega sai lasteaia õuealale püsti igavesti uhke ning luksuslik kanakuut. Pärast seda ei läinud enam kaua, kuniks kuut endale ka esimesed elanikud leidis ning neli harilikku kodukana seal oma argiseid kanategusid tegema hakkasid. 

Üsna pea sai aga selgeks, et üks kana lasteaias uue elu ja oluga ei kohane ning suundus tagasi oma päritolukoju. Kolm kana jäid sellegipoolest meiega!

Kuivõrd kanad kolisid lasteaeda nimetutena, oli meil hirmus ruttu vaja otsustada, millise nimega ühe või teise kana poole sobilik pöörduda oleks. Ise nad meile nimesid ju õigupoolest öelda ei osanud. Selleks et mitte ebaviisakad olla, korraldasime lasteaias pika ning põhjaliku nimede leidmise tseremoonia. 

Augustikuus lasteaeda naastes oli esimeseks ja läbivaks teemaks igas lasteaiarühmas see, kuidas kanadele võimalikult mõnusat elu pakkuda. Kui see selge, asuti nimede valimise kallale. Nii sai iga rühma poolt esitatud ports nimekandidaate ning lasteaia sünnipäeva tähistamise päeval valis Laanelinnu lasteaia president Anna loosianumast 3 nime, mille vahel kanad siis ise omakorda valima hakkasid. 

Kui te nüüd küsite, kuidas kana ise endale nime valida saab, siis võimalik on see kahtlemata küll. Kanakuuti sai pandud kolm pudrukaussi, millest igaühes nimesildike. Iga kana valis nokkimiseks kõige meelepärasema ning ühtlasi otsustas seeläbi ka kausi põhjas oleva nime kasuks.

Sellest päevast peale kutsusime me valget kana Lotteks, musta kana Pärtiks ning halli kana Sik-Sak-iks. 




Kanad elasid meie juures kuni esimeste külmadeni, peale mida läksid nad oma päritolukoju talvekorterisse. Kui eriolukord maailmas lubab, saame uuel varasügisel kanakuudis juba uusi kanakesi tervitada! Loodame väga!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar